Voor ouders

Van 21 t/m 27 juli zal de G.S.R. Aegir omgetoverd worden in een kindvriendelijk paradijs. Een week lang kunnen uw kinderen genieten van een week waarbij alles kan en mag. Ze zullen in deze week veel roeien, Groningen leren kennen, spellen spelen maar vooral veel plezier hebben. Samen met vele leeftijdsgenoten en meerdere té enthousiaste studenten zullen zij een week beleven die ze niet snel meer zullen vergeten.

Roeien
Elke dag zal er geroeid worden. De leiding zal tijdens de trainingen sturen of coachen. Enkele coaches wedstrijdroeien zelf ook en kunnen uw kind de beste technieken bijbrengen. Heeft uw kind nog nooit of niet vaak geroeid? Dit is geen probleem, wij zullen er voor zorgen dat ook zij goed mee zullen komen met de groep.

Activiteiten
Naast de dagelijkse roeitrainingen zullen we op de G.S.R. Aegir de hele dag spellen spelen, maar is er ook ruimte voor de kinderen om zelf iets te ondernemen op het terrein.
Naast de activiteiten op het terrein van de G.S.R. Aegir, zullen we deze ook meermalig verlaten om Groningen beter te leren kennen. Onder begeleiding van de leiding kunnen de kinderen zich een middag vermaken in de binnenstad. Ook zullen de kinderen een middag losgelaten worden in het Sterrenbos en hier verschillende activiteiten doen. We zorgen er op deze manier voor dat ze zich geen moment zullen vervelen en ieder kind moe, maar voldaan naar bed gaat.
Elk jaar is er ook een speciale activiteit. Zo zijn we voorgaande jaren gaan waterskiën of zwemmen in een tropisch zwembad. Dit jaar zullen we ook weer gaan waterskiën en dat beloofd nu al een succes te worden!

Veiligheid.
Onze mooie roeivereniging ligt aan het Winschoterdiep, maar maakt u zich geen zorgen. De kinderen kunnen onbezorgd zwemmen in onze haven, hier varen geen vrachtschepen. Daarnaast zal er tijdens het zwemmen altijd een begeleider aan de kant zitten om toezicht te houden. We hopen het niet, maar het kan altijd dat een kind zich bezeert. Meerdere begeleiders zijn in het bezit van een BLS (Basic Life support) of EHBO certificaat. Mocht een kind toch meer hulp nodig hebben dan is er altijd een auto op het terrein om het kind naar een specialist te brengen.

Kosten
Niet geheel onbelangrijk zijn de kosten van het Jeugdroeikamp. Dit jaar zullen de kosten voor het kamp €235,- zijn. Hiervoor is uw kind een week op het mooiste kamp van Nederland, zal hij/zij een eigen jeugdroeikamp-shirt krijgen en ook zullen hier de kosten van de speciale activiteit bij in zitten.
Bij vragen kunt u ten alle tijden contact opnemen met de Jeugdroeicommissie. Wij zijn te bereiken via mail: Jeugdroeien@gsraegir.nl